На початку жовтня відбулася глобальна річна зустріч команди РІС у місті Нешвіл, штат Теннесі. ТОВ “Генетична компанія” РІС Україна, також прийняла участь в цьому грандіозному заході, в якому брали участь працівники РІС з усіх країн світу.
Серед багатьох тем, які піднімалися в сесійних залах, хочеться поділитися, на скільки багато уваги РІС приділяє якості м’яса та вартості преміальних відрубів туші. Важливо розуміти, що все більше виробників свинини у світі, які працюють на генетиці РІС, вирощують свиней до 130+ кілограмів живої ваги і каркас має відмінні показники. Термінальні лінії РІС (PIC337, PIC410, PIC800) – дозволяють досягати таких результатів, без осалювання туші.
Тож як визначити якість м’яса?
Якість сирого продукту:
Якість переробки – вихід та можливість утримання вологи: pH24 – найбільш значущий показник, який вказує на якість продукту та можливість утримувати вологу
Задоволення смаком та потреби покупця:
Таким чином, щоб отримати Преміальний продукт, потрібно:
Селекція на гранично допустимий РІВЕНЬ pH24. У 1998 році РІС розпочали проводити селекцію на гранично допустимому рівні pH24 – головному чиннику, що визначає смакові якості м’яса. Цей показник тісно пов’язаний з кольором м’яса, технологічними властивостями і смаковими характеристиками.
Програма GN Crossbred. Для максимізації економічного потенціалу товарних свиней ми розробили програму схрещування оцінки тварин, одержуваних на генетичному нуклеусі в умовах товарного виробництва. З 2003-го програма схрещування на генетичному нуклеусі збирає дані з товарних комплексів для підвищення точності в прийнятті рішень щодо селекції тварин на генетичних майданчиках PIC за такими критеріями як міцність, прирости, продуктивність, цінність туші, в т.ч. якісні характеристики м’яса. Щотижня збираються показники виходу цінних відрубів, pH, кольоровості, мармуровості на тисячах туш товарних свиней з відомим родоводом.
Селекція на внутрішньом’язевий жир за допомогою ультразвуку. Починаючи з 2007 року, PIC проводить селекцію за показниками внутрішньом’язевого жиру у кнура Дюрок (PIC280), що дозволяє нам довести до досконалості нашу програму схрещування по оптимізації цієї ознаки.
Впровадження аналізу на рівень змісту молочної кислоти. У 2009-му в свою програму схрещування ми додали аналіз на вміст молочної кислоти. Її рівень ми вимірюємо за допомогою нашого власного “фітнес-тесту”, коли тварини отримують фізичне навантаження, після якого зразки крові тестують на вміст молочної кислоти.
Використання нових технологій. Так, у 2012-му ми почали застосовувати нашу власну платформу зв’язків, заснованих на геномній селекції. Система дозволяє нашим вченим розшифрувати зв’язку ДНК між тваринами і збільшити точність селекції на всі показники, у т.ч. якість м’яса в наших племінних індексах.
З 2018-го PIC стала першою генетичною компанією, яка проводить селекцію тварин на цінність преміальних відрубів туші, а також на ніжність текстури м’яса. Це результат послідовних наукових розробок і інвестицій в генетичну програму компанії, спрямовану на розведення найбільш високопродуктивних тварин для наших клієнтів по всьому світі.
В останній день заходу, спеціалістами РІС з якості м’яса Ніл Мет’юс та Брендрн Філдз був проведений фантастичний тренінг з оцінки яксоті м’яса та сліпому тестуванні якості м‘яса. Кілька світлин з тенінгу:
Це був неперевершений досвід!
“Генетичний прогрес в PIC ще ніколи не досягав таких темпів!
Нами рухає невтомна жага знань в галузі генетики свиней, і завдяки їй ми вдосконалюємо наші продукти, аби у виробників свинини було більше можливостей для отримання вищого прибутку. Ми з успіхом забезпечуємо генетичний прогрес на кожному етапі розведення, удосконалюючи такі показники: кількість поросят в гнізді, їх збереженість, конверсія корму і прирости, а найголовніше – якість м’яса.”
Запрошуємо українських виробників переконатися в перевагах найбільш розповсюдженої генетики в світі РІС. Компанія PIC Україна – ТОВ “Генетична компанія” пропонує для своїх клієнтів:
Керівник відділу продажу ТОВ “Генетична компанія”
79071, Україна, м. Львів, вул. В. Великого, 117/40
тел.: + 38 050 353 22 27; ел. адреса: genetic.pic.ukraine@gmail.com
PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві
PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам