Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/header.php on line 1
Генетичний прогрес РІС – поголів’я нового покоління - Франчайзингова компанія – лідер в галузі виробництва генетики свиней в Україні

Поголів’я нового покоління. Генетичний прогрес PIC триває

Компанія PIC була заснована в 1962 році. На той момент виробники свинини в США в середньому відлучали менше 10 поросят на свиноматку в рік. У 2017 році деяким клієнтам PIC вдалося відлучити більше 35 поросят на свиноматку в рік, що в середньому становить 6,4% приросту в рік.

Ще більш показовим є те, що ознак уповільнення цього прогресу немає. За словами менеджера по генетиці та розвитку продуктів, доктора Саскії Блумхоф, таке прискорення передачі генетичного прогресу можливо завдяки чотирьом ключовим стовпам:

1. Великі популяції визначають інтенсивність відбору.

PIC зробила значні інвестиції в збільшення своїх стад, а також в розширення системи елітних ферм. Фактично, в даний час популяція тварин в 2-3 рази більше, ніж 6 років тому. Великі популяції дозволяють відбирати найкращих тварин. Для порівняння можна навести приклад спортсменів на чемпіонаті світу з футболу. Нідерланди з населенням в 16 мільйонів чоловік ніколи не вигравали Кубок світу, а Бразилія з загальною кількістю населення 210 мільйонів чоловік – п’ятиразовий чемпіон. Це означає, що, дійсно, хороших футболістів легше знайти серед більшого населення. Такий же принцип актуальний і для тварин: чим більший вибір, тим більше можливостей відібрати свиней з найкращими показниками.

2. Великий і спрямований збір даних.

Розширення програми GNXbred і включення нових показників як і раніше є першочерговим завданням для PIC. Програма GNXbred тестує генетику PIC в умовах товарного виробництва, щоб забезпечити надійність і реалізацію генетичного вдосконалення на рівні виробника. За останні роки програма GNX збільшилася вдвічі, були додані нові показники, такі як ніжність текстури та основні відруби. Показник індивідуальної ваги при народженні поросят вимірювали протягом 10 років і використовували протягом 5 років. Завдяки даним геномної селекції, заснованої на родинних зв’язках, продуктивність збільшилася на +1,5 поросяти/св-тку/рік, збереженість до відлучення збільшилася на + 2%, а вага поросяти при народженні збільшилася на 113 грамів/гол. Крім того, збереженість від відлучення до відгодівлі поліпшилась на 0,1% в рік.

Pig Іmprove

Завдяки зміні процедури тестування з фіксованої ваги на фіксований час ми змогли досягти значного збільшення приростів, що допомагає нам вимірювати продуктивність аж до досягнення важкої ваги. В даний час ми просунулися на одну третину висхідного тренду в умовах товарного виробництва.

3. Інновації визначають точність селекції.

Повноцінне впровадження геномної селекції, заснованої на родинних зв’язках, сприяло прискоренню генетичного прогресу більш ніж на 35%. Тільки за останні два роки досягнутий генетичний прогрес збільшив цінність однієї товарної голови на 7$.

“Це очевидний доказ того, що наука відіграє надзвичайно важливу роль в генетичних рішеннях компанії PIC, і ми продовжуємо свої дослідження в нових наукових напрямах», – говорить доктор Блумхоф. Завдяки потужній і цілеспрямованій інноваційній платформі попереду нас чекає ще більше відкриттів, включаючи повне секвенування геному, ділення сімені по статі, редагування генів, в тому числі проект по редагуванню генів репродуктивного та респіраторного синдрому свиней.

4. Селекція, яка заснована на економічно значущих та досяжних показниках.

Завдяки своїй клієнтоорієнтованості та акценті на якісний технічний сервіс, PIC залишається впевненим лідером серед генетичних компаній в галузі свинарства. Для нас важливо, щоб продуктивність і прибуток у наших клієнтів постійно росли, і ми працюємо над цим разом з ними, адже наша ціль – зробити наших клієнтів найуспішнішими виробниками свинини в світі.

На сьогоднішній день неможливо спрогнозувати фінансовий ефект підприємства по одному виробничому показнику. Тому в PIC ми вимірюємо більше 20 показників і комбінуємо отримані дані з їх економічною складовою, щоб відібрати найбільш підходящих з економічної точки зору тварин, які будуть відповідати вимогам кожного окремого клієнта.

Далі буде …

Ми не перестаємо вдосконалюватися. Ми постійно збільшуємо кількість відлучених поросят, в минулому році у 10% кращих свиноматок в середньому було по 22,2 поросяти, і за останні 10 років нам вдалося підняти цей показник на 3,7 поросяти, а також збільшити вагу при народженні на 150 грамів. Крім цього, очевидні поліпшення в середньодобовому прирості та конверсії корму.

Генетичний прогрес прискорюється. Ми всі граємо певну роль в реалізації закладеного потенціалу через генетику, умови утримання, здоров’я, годівлю. Тепер це поголів’я вже нового покоління, і ми з нетерпінням чекаємо нових досягнень.

Наше та Ваше майбутнє виглядає багатообіцяючим, адже ми продовжуємо ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ!

Запрошуємо українських виробників переконатися в перевагах найбільш розповсюдженої генетики в світі РІС. Компанія PIC Україна – ТОВ “Генетична компанія” пропонує для своїх клієнтів:

  1. Елітний молодняк з високим статусом здоров’я (материнські та термінальні лінії – Україна/Ірландія).
  2. Високопродуктивні гібридні свинки F1 – Камборо – Україна/Ірландія.
  3. Спермопродукція – свіжа (материнські та термінальні лінії).
  4. Програми розведення свиней для закритих стад, створені за індивідуальними вимогами клієнтів.

Геннадій Чернецький

Керівник відділу продажу ТОВ “Генетична компанія”

79071, Україна, м. Львів, вул. В. Великого, 117/40

тел.: + 38 050 353 22 27; ел. адреса: genetic.pic.ukraine@gmail.com


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/sidebar.php on line 10

Генетична компанія
PIC Україна

PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві


PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам

       

E-Newsletter

Підписуйся на новини