Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/header.php on line 1
Аналіз ефективності інвестицій у відборі ремонтних свинок - Франчайзингова компанія – лідер в галузі виробництва генетики свиней в Україні

Покращена продуктивність як результат інтенсивної селекції

    Інтенсивніша селекція ремонтних свинок призводить до збільшення відсотка повернення свиноматок в стадо,  кращої їх продуктивності протягом життя, а також до вищого відсотка опоросу і як наслідок – більшої кількості поросят у гнізді. Тим не менше, деякі виробники не впевнені у необхідності оптимізації виробництва, зокрема, якщо для інтенсивної селекції на репродукторі необхідно зробити додаткові витрати.

Збільшення витрат пов’язано безпосередньо зі збільшенням кількості ремонтних свинок для підвищення відсотка селекції:

  •  Зниження показників на відлучці-відгодівлі: збільшення групи відбору пов’язано зі збільшенням виробництва некондиційних тварин, у яких нижчі показники, ніж у товарних свиней, наприклад конверсія корму або прирости.
  • Зниження продуктивності у відділі опоросу (вихід поросят на свиноматку в рік): збільшення групи свинок для відбору вимагає більшої кількості свиноматок, а GP свиноматки народжують менше поросят, ніж товарні.
  • Втрата додаткових ремонтних свинок через вибракування: більше свинок в групі необхідно для підвищення інтенсивності селекції, що призводить  до збільшення вибракування не відібраних свинок, які при цьому не встигають досягнути повноцінної забійної ваги.

В який момент збільшення затрат на селекцію стає виправданим?

У РІС ми провели аналіз окупності інвестицій при більш інтенсивній селекції, щоб визначити необхідні  покращення,  які  необхідно  запровадити, щоб не лише повернути вкладені інвестиції, але і досягнути додаткової продуктивності і як наслідок – прибутковості.

    В аналізі, ми оцінюємо витрати, пов’язані з додатковою селекцією, а також зі змінами в загальній  продуктивності на репродукторі.

   Ми  порівняли  базовий рівень,  без  селекції  свинок (95%-й рівень відбору свинок) з  85%,  75% та 65%-ми  показниками  селекції. І в результаті аналізу, ми дійшли наступних висновків:

  • Власний  репродуктор
  • Продуктивність свиноматок протягом життя. Кількість поросят, народжених протягом життя при збереженні групи свиноматок і відсотку селекції. Одне порося протягом продуктивного життя свиноматки оцінюється у економічному еквіваленті – 17,3 дол. США /св.-ку/рік.
  • Втрачена вигода через падіж свиноматок: недоотриманий прибуток через неможливість реалізувати свиноматок за повноцінну ринкову вартість, плюс – додаткові витрати на виробництво ремонтних свинок, щоб перекрити у стаді ту кількість свиноматок, яка загинула. Один  відсоток  показника  падежу  свиноматок  оцінюється  у  4,4 дол. США/св-ку/рік.

   Беззбитковість та окупність

   Продуктивність протягом життя. Аналіз засвідчує, що селекційний тиск при відборі ремонтних свинок на рівні від 95% до 75%, вимагає збільшення продуктивності свиноматки протягом усього періоду на 0,6 поросяти, щоб вийти на точку беззбитковості,  або ж 0,8 поросяти, щоб досягнути 50% рентабельності інвестицій.

Продуктивність свиноматки протягом життя

Збільшення кількості поросят для досягнення рентабельності в залежності від рівня селекції

   Падіж свиноматок. Згідно аналізу, селекція ремонтних свинок на рівні від 95% до 75%, вимагає зниження падежу на 2,2%, щоб вийти на точку беззбитковості, або ж на 3,4%, щоб достягнути 50% рентабельності інвестицій.

Падіж свиноматок

Зменшення падежу, необхідне для досягнення рентабельності в залежності від рівня селекції

   Інтенсивність селекції ремонтних свинок впливає і на показник продуктивності свиноматки протягом життя, і на показник падежу свиноматок. Якщо селекційне навантаження збільшиться з 95% до 75%, то продуктивність свиноматок повинна вирости на 0,3 поросяти, а падіж – зменшитись на 1,1%, щоб окупити затрати.

   Конкурентна перевага

   Таким чином, збільшення селекційного навантаження покриває витрати, пов’язані зі збільшенням групи тварин для селекції, за рахунок більш високої продуктивності протягом життя і зниження падежу серед відібраних свиноматок, разом з покращенням відсотка опоросу, виходу поросят в гнізді, а  також  ряду  інших  важливих  показників.

Беручи до уваги стурбованість виробників щодо повернення свиноматок в стадо, а також усі переваги, які отримуються завдяки правильній селекції, даний підхід по інтенсифікації селекції вважається  конкурентною  перевагою.

Якщо Вам потрібна більш детальна інформація по аналізу ефективності інвестицій в селекцію, зверніться  до  нас!

Наше і Ваше  майбутнє виглядає багатообіцяючим, адже ми продовжуємо

ПОСТІЙНО  ВДОСКОНАЛЮВАТИСЬ.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/sidebar.php on line 10

Генетична компанія
PIC Україна

PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві


PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам

       

E-Newsletter

Підписуйся на новини