Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/header.php on line 1
Вплив неправильно вирощеної ремонтної свинки на економіку підприємства - Франчайзингова компанія – лідер в галузі виробництва генетики свиней в Україні

Економічно важливо розглядати ремонтну свинку як майбутню високопродуктивну свиноматку. Інвестиції у ремонтну свинку починаються вже від моменту народження. Отже, ми маємо розуміти, що інвестовані кошти в утримання ремонтної свинки повинні окупитись.  Ремонтна свинка РІС F1 має високий потенціал росту і продуктивності, який необхідно максимально правильно використовувати.

У компанії РІС є норми та вимоги, яким ремонтна свинка повинна відповідати, для отримання високої продуктивності.

З поміж таких критеріїв можна виділити наступні:

  • Вплив ваги ремонтної свинки при відлучці на її послідуючу продуктивність. Якщо вага свинки на 0,5 кг вища при відлучці, то на кожному циклі від  Р1 до Р4 буде на 0,38 більше всього народжених поросят.
  • Годівля ремонтної свинки має бути вволю, без обмежень, від народження до осіменіння, з вільним доступом до води. Обмеження у годівлі може потягнути за собою зниження продуктивності на 0,9 всього народжених поросят на 1 циклі.
  • Корм для ремонтних свинок повинен відповідати нормам рекомендованої поживності РІС.    В залежності від  віку свинок, може використовуватись до 5 рецептів спеціалізованого корму.  
  • Рекомендований середньодобовий приріст ремонтної свинки повинен бути в межах 610-750 грамів на добу у 90% свинок. Бажано, щоб середньодобовий приріст був у діапазоні 650-700 грамів. 
  • За середньодобових приростів менше 610 грамів, від народження до осіменіння – ремонтна свинка не буде мати майбутню максимальну продуктивність. Щоб доростити таку свинку до ваги осіменіння,  потрібно додатково 720-900 гривень.
  • Мінімальна площа утримання у станку для однієї ремонтної свинки має бути не менше 1,11 м2 , при досягненні 20 тижневого віку. 
  • Мета РІС – осіменяти свинок з вагою 135-159 кг, у віці 203-231 день. 80% ремонтних свинок повинні бути запліднені з вагою 135-150 кг. Чим швидше ми виростимо і запліднимо ремонтну свинку, тим менше затрат буде до початку продуктивного життя.
  • До віку 112 днів і ваги 65 кг, ремонтних свинок необхідно перевести на спеціальний корм, який забезпечить  рекомендований приріст, розвиток кісткової і хрящової тканини, нормальний розвиток статевих органів та пропорційність екстер’єру.
  • Стимуляцію охоти у ремонтних свинок необхідно розпочинати у віці 24 тижнів. Для стимуляції використовують хряка-пробника, щоденно (рано вранці), забезпечуючи контакт ніс-до-носа, з розрахунку 30 сек на 1 ремонтну свинку.
  • Осіменяти ремонтних свинок потрібно у 2-гу та 3-тю зареєстровану охоту. У ремонтних свинок 2-га та 3-тя охота – найпродуктивніші. Якщо технологія налаштована неправильно, і свинок осіменили у першу зареєстровану охоту, то продуктивність буде на 1,0 всього народжене  порося  нижче,  по відношенню до результатів осіменіння в другу охоту.
  • Для прикладу, ми змоделювали дві ситуації, які найбільш часто зустрічаються на виробництві.  Уявімо  ферму на 5 000 свиноматок, яка вирощує 135 000 товарних свиней на рік. Технологічні процеси на фермі неправильні, або не налаштовані згідно рекомендацій РІС. Наприклад – низький середньодобовий приріст ремонтних свинок, свинки годуються дозовано та осіменяються у першу зареєстровану охоту.  

За незначної економії спеціалізованого корму для ремонтних свинок, ферма недоотримає  20,3 мільйонів гривень  на рік.

Ця стаття дає можливість зрозуміти, що при недотриманні рекомендацій по вирощуванню ремонтних свинок або при недостатній увазі до них – ми отримаємо зниження виробничих показників на першому циклі та, відповідно, погіршення продуктивності на послідуючих циклах. Тільки через правильно вирощену ремонтну свинку, ми маємо можливість побачити закладений у  неї генетичний  і  виробничий потенціал, який позитивно вплине на ефективність виробництва.

Якщо Вам потрібна додаткова інформація, зверніться до нас,  у  РІС, і ми радо допоможемо.

Генетичний прогрес у племінному поголів’ї РІС передається усе швидше. А наше і Ваше майбутнє виглядає багатообіцяючим, адже ми продовжуємо

ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЬ


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/sidebar.php on line 10

Генетична компанія
PIC Україна

PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві


PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам

       

E-Newsletter

Підписуйся на новини