Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/header.php on line 1
Статус здоров’я, як передумова високих результатів - Франчайзингова компанія – лідер в галузі виробництва генетики свиней в Україні

Керування імунітетом і виробничим циклом, лабораторне тестування захворювань

Статус здоров’я – один з чотирьох ключових факторів для забезпечення високих результатів у період від відлучки до реалізації. Здорові тварини, що приходять з дорощування – передумова продуктивності на відгодівлі. Для оптимального статусу здоров’я, необхідно забезпечити якісне виконання наступних факторів: керування імунітетом і виробничим циклом, лабораторне тестування захворювань.

Керування імунітетом

Мета керування імунітетом – сприяти розвитку міцної імунної системи, гарантуючи, що тварини зможуть протистояти інфекційним захворюванням. Рання фаза після відлучки – один з найкритичніших періодів для розвитку імунної системи. Керування імунітетом повинно знизити до мінімуму фактори стресу, даючи можливість тваринам адаптуватись до нових умов і одночасно зміцнюючи імунітет, до того як вони зіштовхнуться з проблемами на наступному етапі виробництва. 

Керування імунітетом залежить від наявності достатньої кількості працівників, правильних навиків і ефективної взаємодії в колективі:

  • Забезпечте достатньо працівників: щоб була можливість внести невеликі, але важливі зміни у ранній догляд за поросятами, а також виявити потенційні проблеми зі здоров’ям та вирішити їх на самому початку, до того як вони нанесуть шкоду, що впливає на фінансову сторону бізнесу. Тому комплектуйте ферму повноцінним штатом кваліфікованих працівників. Відлучені поросята потребують вакцинації, на основі затвердженого ветеринаром протоколу,  якісного догляду і моніторингу на ранніх етапах.  Для всього цього необхідно достатньо персоналу, щоб мінімізувати стрес, якісно виконувати всі процедури раннього догляду і виявляти проблеми зі здоров’ям на ранній стадії. Якщо ваша команда операторів – неповна, то здоров’я й імунітет стада на дорощуванні та відгодівлі буде в зоні ризику. Наприклад, можуть бути пропущені незначні ознаки захворювання, що відповідно може сприяти швидкому розвитку ускладнень. 
  • Навчання і розвиток компетенцій. Навчання допоможе розвинути навики виявлення ранніх клінічних ознак захворювань та використання відповідних протоколів лікування. Навчений персонал з досвідом раннього догляду за поросятами (правильне розміщення поросят в залежності від умов, контроль годівлі, забезпечення адекватного споживання води і щоденне спостереження з метою виявлення відстаючих поросят)  має вирішальне значення для захисту імунітету і здоров’я свиней. Оператори раннього догляду – це ваша лінія захисту здоров’я та імунітету свиней. Як тільки вони оволодіють необхідними навиками, то зможуть розпізнавати початок захворювання ще до розвитку серйозних проблем. Звичайно, потрібно час і зусилля, щоб покращити рівень навиків ваших операторів. Але це забезпечить більш високий статус здоров’я у стада, в період від відлучення до реалізації, а це в свою чергу приведе до кращої ефективності виробництва з меншими затратами на лікування і особливий догляд.
  • Взаємодія колективу. Ефективне спілкування – ще одна важлива частина досягнення високого статусу здоров’я та імунітету стада. Виявлення ознак захворювань на ранній стадії, під час щоденного спостереження та регулярне, своєчасне спілкування з менеджером ферми і ветеринаром щодо найкращого плану дій – допомагає швидше вирішити проблеми, що виникають. Також важливо підтримувати регулярні канали зворотного зв’язку, щоб забезпечити необхідне виконання процедур. Без ефективної взаємодії між усіма членами команди, ви піддаєте ризику імунітет і здоров’я стада. 

Виробничий цикл

Одне джерело доставки поросят – це найбільш ефективна стратегія  менеджменту здоров’я на дорощуванні. При комбінуванні джерел постачання відлученців,  важливо дотримуватись особливих заходів безпеки, щоб знизити потенційні ризики.

При змішуванні груп поросят, намагайтесь щоб їх статус здоров’я був максимально однаковим. Це означає індивідуальне тестування  на захворювання, які є найбільш ризиковими для виробничої системи. Одні – на рівні позитивних/негативних результатів, інші – на рівні штамів і серотипів. Чим краща діагностична картина, тим більше у вас знань про ендемічні патогени з точки зору їх типу та рівня вірулентності. Мова йде про тестування з чітко визначеною метою. Використовуйте результати діагностики, щоб приймати якомога точніші рішення по менеджменту та лікуванню. Інвестиції у визначене тестування – окупляться, адже ви приймаєте рішення, базуючись на повній картині, і зможете запобігти помилкам при змішуванні груп, які можуть коштувати вашій фермі значних затрат на лікування і догляд.

Лабораторне тестування захворювань

Після отримання відлученців, необхідно ефективно керувати як вже існуючими на фермі захворюваннями, так і потенційними загрозами захворювань, щоб досягнути високого статусу здоров’я на всіх етапах виробництва.  Захворювання можна контролювати чи ліквідувати лише якщо відомо, які саме патогени присутні і як вони проявляють себе в популяції. Адаптовуйте моніторинг і лабораторне тестування на фермі, в залежності від попереднього досвіду, типових регіональних  ветеринарних проблем і т.д. Завдяки цьому, ви будете знати, у яких вікових груп потрібно брати зразки, які саме типи зразків потрібні і які діагностичні тести проводити. Величина і частота вибірки також залежать від ваших потреб. На основі інформації, отриманої в результаті моніторингу і тестування, ви зможете провести заходи по контролю та ерадикації патогенів зі стада: 

  • Спостереження і контроль замість ерадикації;
  • Медикаментозне лікування;
  • Вакцинація;
  • Рішення щодо змішування груп;
  • Депопуляція-популяція.

Чітко визначене тестування статусу здоров’я джерела доставки поросят (якщо вони різні) і визначений моніторинг та тестування захворювань у вашому стаді гарантує, що ви мінімізуєте ризики захворювань і ефективно зможете контролювати існуючі патогени. Знання – ключ до успіху. Повна картина дозволить Вам зберегти здоров’я вашого стада, знижуючи при цьому затрати і покращуючи продуктивність. 

Зв’яжіться з вашим менеджером РІС, щоб дізнатись більше.

Наше та Ваше майбутнє виглядає багатообіцяючим, адже ми продовжуємо ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ!

Запрошуємо українських виробників переконатися в перевагах найбільш розповсюдженої генетики в світі РІС. Компанія PIC Україна – ТОВ “Генетична компанія” пропонує для своїх клієнтів:

  1. Елітний молодняк з високим статусом здоров’я (материнські та термінальні лінії – Україна/Ірландія).
  2. Високопродуктивні гібридні свинки F1 – Камборо – Україна/Ірландія.
  3. Спермопродукція – свіжа (материнські та термінальні лінії).
  4. Програми розведення свиней для закритих стад, створені за індивідуальними вимогами клієнтів.

Геннадій Чернецький

Менеджер по роботі з ключовими клієнтами

79071, Україна, м. Львів, вул. В. Великого, 117/40

тел.: + 38 050 353 22 27; ел. адреса: genetic.pic.ukraine@gmail.com


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/sidebar.php on line 10

Генетична компанія
PIC Україна

PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві


PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам

       

E-Newsletter

Підписуйся на новини