Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/header.php on line 1
Як міцність поросят впливає на загальну прибутковість - Франчайзингова компанія – лідер в галузі виробництва генетики свиней в Україні

Три аспекти, що визначають міцність

Термін «міцність» для всіх людей має різне значення, проте для виробників свинини – це важливий функціональний компонент для вирощування якісного поголів’я. Вільям Херрінг, доктор наук, директор РІС з генетичного розвитку, визначає міцність, як здатність свинки в процесі генетичного прогресу, набирати великий приріст маси тіла за ефективної конверсії корму, отримуючи таким чином повну товарну цінність; а також давати багато якісних поросят на відлучку, з високою резистентністю до різноманітних захворювань. Міцність – здатність свинки демонструвати стійкість до різних умов утримання, для того щоб забезпечити ефективний приріст на відгодівлі незважаючи на будь-які виробничі обмеження.

З генетичної точки зору, доктор Херрінг виокремлює свої характеристики міцності для трьох категорій тварин: маточне поголів’я, поросята на дорощуванні, відгодівельні свині.

1. Міцність свиноматок

«Якщо подивитись на одну з основних причин вибраковки і в кінці кінців – падежу свиноматок, то кульгавість буде в цьому списку однією з перших, незалежно від виробничої системи», – говорить Херрінг. «Крім зважування тварин, сканування, оцінки вимені, ми також оцінюємо задні та передні кінцівки майбутніх батьків. Ми вигулюємо тварин і спостерігаємо за їх кінцівками, виставляючи при цьому бали від 1 до 9. Ці бали спочатку враховуються в племінному показнику (EBV), а потім – в селекційному індексі.”

У РІС непохитні стандарти селекції і незалежно від того, наскільки високий генетичний індекс має тварина, все одно вона має пройти візуальну незалежну оцінку кінцівок, для того щоб бути відібраною для формування елітного стада.

За багато років, нам вдалось зібрати обширну базу підтверджуючих даних; крім того, ми регулярно проводимо виробничі досліди на промислових свинокомплексах по моніторингу та оцінці нащадків і свиноматок до самого останнього циклу, за рахунок чого, наша система оцінки кінцівок залишається такою ефективною. Сукупність цих факторів відповідає за показник кількості відлучених поросят насвиноматку в рік, так само, як і молочність та якісні соски для вигодовування поросят.

Міцність – це здатність свинки в процесі генетичного прогресу, набирати великий приріст маси тіла за ефективної конверсії корму, отримуючи таким чином повну товарну цінність; а також давати багато якісних поросят на відлучку з високою резистентністю до різноманітних захворювань.

2. Міцність поросят на дорощуванні

Для розвитку міцності, важливими вважаються показники ваги при відлучці та молочність.
На даному етапі оцінюється здатність поросяти досягнути відлучки з якомога більшою вагою. Ми уважно займаємось цим показником в рамках нашої племінної програми. Ми проводимо зважування кожного окремого поросяти материнської лінії при народженні, тому що знаємо – висока вага при народженні є запорукою довгого продуктивного життя. Такі поросята ростуть швидше і стають більш міцними після відлучки та, відповідно, мають вищий потенціал для повноцінної ринкової вартості.

Ми додали в нашу племінну програму показник збереженості до відлучки для всіх материнських ліній у 2013 році. Поза всяким сумнівом, ми прагнемо, щоб гнізда були великими, але нам також важливо досягнути того, щоб поросята мали якомога більшу вагу при народженні. І ми вже маємо позитивні результати роботи в цьому напрямі з реального виробництва.

3. Міцність відгодівельних свиней

За словами доктора Херрінга, РІС напряму співставляє показник життєстійкості від народження і до відлучки, з унікальними даними, отриманими з генетичного нуклеусу і ферм GNX в ході GNX програми, котра стартувала 15-20 років тому. РІС має комерційні стада свиноматок по всьому світі, аналогічні за розміром, управлінням і статусом здоров’я, як і у клієнтів.

Ми використовуємо спермодози елітних прабатьків GGP батьківських ліній (PIC 327, PIC 408, PIC 337 та PIC 800) і осіменяємо ними товарних свиноматок. Потім, за допомогою індивідуальних бірок ми позначаємо їх нащадків і контролюємо виробничі показники кожного поросяти від переведення на відгодівлю і до забою. Якщо котресь порося гине чи підлягає вибраковуванню – це також фіксується. Ми можемо відслідкувати всі показники кожного поросяти, а також його батька і матері. Такі дані формують цілий інформаційний потік, який має велике значення для генетичного прогресу на нуклеусах, де утримуються тварини з однаковими генами.

Благополуччя, як компонент міцності

Окрім вже зазначених ознак, пов’язаних з життєстійкістю, міцність несе в собі важливий елемент благополуччя тварин. Виробники несуть відповідальність за благополуччя умов, в яких вирощуються тварини. Ми прагнемо, щоб цей фактор був на першому місці. Недотримання цієї умови призводить до великих економічних втрат. Собівартість вирощування та утримання тварин – значна, тому кожна тварина має бути продуктивною, щоб витрати залишались в межах запланованого бюджету. Так чи інакше, падіж і захворювання пов’язані з дотатковими витратами, тому міцність – це важливий економічний фактор. Крім того, важливим є підхід персоналу на фермі. Відповідальним і мотивованим операторам важливо, щоб їхні тварини були здоровими та міцними.

Генетичний прогрес і цінність

Коли сукупність всіх цих показників додається в генетичний індекс, РІС ще більше прискорює генетичний прогрес за допомогою геноміки, яка базується на родинних зв’язках. Ця технологія, що використовується в нашій компанії протягом останніх 7 років, демонструє прискорення генетичного прогресу приблизно на 35%.

Вартість втрати поросяти на відгодівлі значно вища, ніж його товарна цінність. Це відноситься і до ремонтних свинок, чи свинок перших циклів. І це не затрати на лікування ремонтної свинки чи на придбання нової, а кількість недоотриманих поросят, які свиноматка не народить, якщо загине на першому циклі. І ці цифри важко проігнорувати.

Наприклад, якщо виробник отримує 32 поросяти на свиноматку в рік, і свиноматка вибуває з виробництва на рік раніше, то це втрата 32 товарних голів. Якщо оперувати цифрами, то фінансова ситуація стає очевидною. Немає жодного виробника, якиц би хотів, щоб його поголів’я зменшувалось. Ми всі прагнемо ефективно управляти тваринами. Цей аспект важко виміряти, але дуже важливо пам’ятати, що генетичний прогрес йде нога в ногу разом з якісною системою управління.

Якщо Вам потрібна додаткова інформація, зверніться до менеджера РІС, і ми будемо раді Вам допомогти .

Наше і Ваше майбутнє виглядає багатообіцяючим, адже ми продовжуємо

ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЬ.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/sidebar.php on line 10

Генетична компанія
PIC Україна

PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві


PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам

       

E-Newsletter

Підписуйся на новини