Здорові та однорідні поросята, без натяку на хвороби

Безсумнівно, для кожного виробника важливо, щоб свиноматки виробляли багато здорових і однорідних поросят, що будуть енергійними, міцними та без натяку на хвороби. І виробники і ветеринари знають напевне, що саме такі поросята після відлучки будуть найбільш якісними.

В кожне порося закладений потенціал стати якісним відлученцем, але щоб цього досягти – потрібно поєднання таких факторів як  якісний менеджмент зі сторони операторів, здорові енергійні поросята відповідної ваги і віку зі стабільними виробничими показниками. Якщо якийсь із цих факторів не реалізується в повній мірі, то це створює ризики для виникнення проблем.

Високий статус здоров’я – це ключовий фактор, що впливає на якість відлученого поросяти.  За словами Перрі Хармса, директора по ветеринарному благополуччю у РІС, США – на здоров’я впливають 4 фактори: генетика, менеджмент, здоров’я стада і годівля.

Генетика

Генетика – це основа потенціалу тварин“, – говорить директор Хармс. “Ми орієнтуємось на тривалість життя свині, коли приймаємо рішення щодо генетики“.

Вага при відлучці сильно залежить від генетики.

Технічне забезпечення: перевірте, чи немає витоків повітря/протягів, переконайтеся, що опалювальне обладнання пройшло технічне обслуговування, та перевірте план попереднього опалення, щоб до надходження свиней у приміщенні було тепло та сухо. Температура у приміщенні має бути від 24 до 29 °C залежно від конструкції приміщення. Для досягнення заданої температури підлоги та обладнання знадобиться щонайменше 4-6 годин попереднього опалення.

Зона комфорту: Перевірте тепловіддачу брудера та його схему обігріву. Переконайтеся, що станки забезпечені функціонуючими килимками. На кожне порося має припадати не менше 0.04 м2 площі килимка, а температура безпосередньо під брудером має бути 35°C. Килимки повинні бути сухими.

Забезпечення водою: Перевірте ізоляцію труб і промийте трубопровід, щоб очистити їх від будь-яких відкладень і забезпечити безперервну подачу води. Перевірте та відрегулюйте тиск води і швидкість потоку, щоб уникнути намокання підлог та килимків, що може давати дискомфорт тваринам та сприяти їх переохолодженню. Відрегулюйте швидкість подачі води на рівні 1 л/хв за максимального значення тиску 1,4 кг/см2.

План заповнення: Перевірте і скоригуйте плани заповнення відповідно до ваги тварин і кількості поросят, що надходять. Підтримувати температуру в приміщенні взимку складніше, ніж влітку, тому забезпечте додаткову зону комфорту для кожної тварини в санітарних станках, а також для маленьких та відстаючих поросят. Розгляньте можливість продовження зони комфорту більш ніж на 14–21 день залежно від ваги поросят та температурних умов.

Персонал: Ознайомте своїх операторів з планами та процедурами з раннього догляду за поросятами, присвячуючи особливу увагу будь-яким коригуванням, що потрібні в холодну пору року. Підкресліть, як тепловий режим впливає на план заповнення, зону комфорту, стимулювання раннього годування та споживання води, годування кашкою тощо.

Наше та Ваше майбутнє виглядає багатообіцяючим, адже ми продовжуємо ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ!

Запрошуємо українських виробників переконатися в перевагах найбільш розповсюдженої генетики в світі РІС. Компанія PIC Україна – ТОВ “Генетична компанія” пропонує для своїх клієнтів:

  1. Елітний молодняк з високим статусом здоров’я (материнські та термінальні лінії – Україна/Ірландія).
  2. Високопродуктивні гібридні свинки F1 – Камборо – Україна/Ірландія.
  3. Спермопродукція – свіжа (материнські та термінальні лінії).
  4. Програми розведення свиней для закритих стад, створені за індивідуальними вимогами клієнтів.

Геннадій Чернецький

Менеджер по роботі з ключовими клієнтами

79071, Україна, м. Львів, вул. В. Великого, 117/40

тел.: + 38 050 353 22 27; ел. адреса: genetic.pic.ukraine@gmail.com

Генетична компанія
PIC Україна

PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві


PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам

       

E-Newsletter

Підписуйся на новини