Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/header.php on line 1
Покращення генетики свиней - Франчайзингова компанія – лідер в галузі виробництва генетики свиней в Україні

Покращення генетики свиней за допомогою цифрового фенотипування

Будь-який виробник свинини погодиться, що підвищення продуктивності та комфорт тварин є головними пріоритетами. Щоб досягти цих цілей, PIC (Pig Improvement Company) використовує нові дослідницькі методи, щоб знайти способи покращити міцність і витривалість свиноматок і поросят.

Дослідження називають “цифровим фенотипуванням”. Термін означає збір певних видимих ознак поведінки тварини, так само як геном — це повний набір її генів. Цифрове фенотипування використовує автоматизовані системи для ідентифікації закономірностей у рухах і поведінці тварин. Ці закономірності допомагають генетикам відрізнити спадкові риси та поведінку від тих, що викликані зовнішніми факторами, такими як умови утримання, годівля, захворювання або стрес. Відокремлення спадкових від неспадкових ознак може допомогти PIC швидко й ефективно вдосконалити програми розведення, що підвищить міцність і довголіття свиноматок та поросят.

“Цифрове фенотипування дозволяє нам удосконалити роботу, яку ми виконували десятиліттями, а також виміряти й описати ознаки, які ми раніше не могли робити”, — каже Джастін Холл, директор із глобального розвитку PIC. “Це може усунути потенціал людської упередженості в дослідженні, а також збільшити кількість даних, які можна зібрати й проаналізувати в будь-який момент”.

Мінімізація кульгавості свиноматок є пріоритетом

Покращення структури кінцівок – є хорошим прикладом виконання нової роботи в “старій” сфері. PIC давно використовує систему оцінки, щоб описати, як рухаються передні та задні ноги тварин.

Якість ходьби була основним напрямком діяльності PIC як компанії, що займається генетикою свиней, оскільки тварини з хорошими показниками пересування, як правило, живуть довше та краще працюють в умовах товарних ферм. Цифрове фенотипування дозволяє PIC точніше оцінювати пересування та визначати кульгавість свиноматок, яка залишається однією з трьох основних причин, через які свиноматку вилучають із стада.

Процес цифрового фенотипування починається з відеокамер, встановлених для запису руху та активності тварин.

Дослідники аналізують відеодані, щоб виявити закономірності чи аномалії. Мета полягає в тому, щоб визначити, які риси чи характеристики, пов’язані з рухом, є спадковими. Таким чином, PIC може зробити вибір щодо розведення, щоб продовжувати покращувати якість кінцівок і мінімізувати кульгавість свиноматок у племінному стаді.

“Використовуючи цифрове фенотипування, ми можемо по-новому поглянути на нові виклики”, — говорить Холл. “Ми можемо отримати вигоду від удосконалення камер і комп’ютерного аналізу, зіставити результати з нашою поточною системою підрахунку балів і виявити нові можливості для покращення генетичного потенціалу на підприємствах наших клієнтів”.

Нові можливості в дослідженні поведінки свиней

Одним з аспектів виробництва свинини, який історично було важко виміряти та об’єктивно проаналізувати, є поведінка свиней, у тому числі поведінка, зумовлена факторами навколишнього середовища, на відміну від тих, що передаються у спадок.

“Понад 100 років свині демонструють певну послідовну поведінку, наприклад кусання хвоста або боків, що може негативно вплинути на комфорт і продуктивність тварин”, — каже Холл. “Збираючи відеоприклади такої поведінки та аналізуючи тенденції, ми можемо почати відокремлювати риси поведінки, які є успадкованими, від тих, які не є, а також визначити, який вплив навколишнє середовище чи генетика свиней має на будь-яку поведінку”.

Поліпшення свиней та догляду за ними

Оскільки процес цифрового фенотипування розвивається, він не замінить потреби в знаннях людини та взаємодії зі свинями, або потреби людей у ​​використанні таких навичок, як стан тіла чи підрахунок рухів. Скоріше, ця технологія покращить людські навички так само, як такі технології, як ультразвук, доповнюють спосіб оцінки м’яса та якості м’язів у свиней.

“Оскільки ми продовжуємо вдосконалювати генетику свиней, стратегії управління також потребуватимуть розвитку”, — каже Холл. “Дослідження та аналіз допомагають нам зрозуміти, як взаємодіють екологічні та генетичні фактори свиней, і це дозволяє нашій команді рекомендувати ідеальні практики управління для підтримки успіху клієнтів”.

Вибір міцності свиноматок вже давно є частиною програми покращення генетики свиней PIC.

Генетичний прогрес в племінному поголів’ї PIC передається все швидше.

А наше та Ваше майбутнє виглядає багатообіцяючим, адже ми продовжуємо ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ!

Запрошуємо українських виробників переконатися в перевагах найбільш розповсюдженої генетики в світі РІС. Компанія PIC Україна – ТОВ “Генетична компанія” пропонує для своїх клієнтів:

  1. Елітний молодняк з високим статусом здоров’я (материнські та термінальні лінії – Україна/Ірландія).
  2. Високопродуктивні гібридні свинки F1 – Камборо – Україна/Ірландія.
  3. Спермопродукція – свіжа (материнські та термінальні лінії).
  4. Програми розведення свиней для закритих стад, створені за індивідуальними вимогами клієнтів.

Геннадій Чернецький

Менеджер по роботі з ключовими клієнтами

79071, Україна, м. Львів, вул. В. Великого, 117/40

тел.: + 38 050 353 22 27; ел. адреса: genetic.pic.ukraine@gmail.com


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/sidebar.php on line 10

Генетична компанія
PIC Україна

PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві


PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам

       

E-Newsletter

Підписуйся на новини