Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/header.php on line 1
Подолайте спеку: підготуйте свій репродуктор до літа - Франчайзингова компанія – лідер в галузі виробництва генетики свиней в Україні

Покращення генетики свиней за допомогою цифрового фенотипування

Літо триває, а разом з ним – спека і вологість. На відміну від людей, свині не можуть потіти і повинні охолоджуватися іншими способами, наприклад, прискорено дихати, пропускати повітря, лежати на холодній підлозі або випаровуванням води (вода/бруд/фекалії на шкірі). Оскільки деякі з цих методів (наприклад, потік повітря або випаровування) можуть залежати від того, як керують приміщеннями, ось кілька способів, які допоможуть вам підготувати приміщення і тварин до теплих місяців.

Загальні міркування

  • Зверніться до свого нутриціоніста – приготуйтеся до меншого споживання корму, особливо в період лактації.
  • Перевірте, чи холодильники, призначені для зберігання препаратів,  вакцин і спермодоз – працюють при правильній температурі, незалежно від того, чи знаходяться вони в офісі чи у свинарнику.
  • Розташуйте холодильники для зберігання ліків і сперми на відстані принаймні 2,5 см від будь-якої стіни.
  • Не недооцінюйте патогени; продовжуйте підтримувати високий рівень біобезпеки, щоб зберегти ваше стадо здоровим.

Вентиляція

  • Регулярно перевіряйте охолоджуючі панелі та повідомляйте про будь-які невідповідності чи несправності.
  • Завжди тримайте у фокусі періодичне очищення охолоджуючих сот, щоб не допускати накопичення водоростей і грибків.
  • Перевірте лопаті вентилятора, жалюзі та рами; очищайте, герметизуйте, латайте або замінюйте, якщо це необхідно для підвищення ефективності.
  • Змастіть приводи штор та впускних клапанів,  контролери, особливо для приміщень з природною вентиляцією.

Доступ поживних речовин

  • Перевіряйте доступність води двічі на день.
  • Забезпечте точну швидкість потоку води:
  • PIC рекомендує швидкість потоку 2 л/хв, для свиноматок на опоросі.
  • PIC рекомендує швидкість потоку 1,5 л/хв, для свиноматок і свинок, які знаходяться у інших відділках.
  • Плануйте замовлення кормів завчасно та уникайте форс-мажорів.
  • Перегляньте склад рецепту, щоб максимізувати споживання корму.

Транспортування

  • Плануйте відлучення і відвантаження поросят якомога раніше вранці.
  • Уникайте тривалого простою причепів у спеку, коли вони завантажені тваринами.
  • Переконайтеся, що вантажівка заправлена ​​паливом і має належну документацію; щоб мінімізувати кількість зупинок на шляху до місця призначення.
  • Зменшіть щільність постановки під час транспортування, щоб забезпечити достатній рух повітря та охолодження.

Опорос

  • Намагайтеся підтримувати приміщення прохолодними, для комфорту свиноматок. Якщо температура в кімнаті перевищує 32 градуси, розгляньте можливість регулярного обприскування/обливання свиноматок.
  • Використовуючи цю практику, уважно стежте за вологістю.
  • Визначте свиноматок, які не п’ють протягом перших 6 годин після заповнення кімнати, і навчіть їх, як користуватися джерелом води.
  • Слідкуйте за температурою тіла у свиноматок, вимірюючи її через 24 години після опоросу, і лікуйте їх, якщо температура тіла вище норми.
  • У теплих кімнатах, де гнізда старше 5 днів, розгляньте можливість відключення джерел тепла у станках опоросу.
  • Будь-який корм, що залишився в годівниці, швидко закисає і псується. Уважно стежте за цим і видаляйте надлишки корму, щоб уникнути псування.

Осіменіння та очікування

  • Виявлення охоти рано вранці, дасть кращий ефект, ніж пізніші години. Відповідно, більш прискіпливо плануйте розпорядок дня.
  • Захищайте спермодози додатковими холодогенами при вищих температурах, в ході осіменіння.
  • Спермодози, що залишились після осіменіння – утилізуються.
  • Починайте осіменіння якомога раніше, поки температура нижча.
  • Стимулюйте відлучених свиноматок їсти та годуйте їх принаймні два рази на день.
  • Тримайте стадо у ідеальній кондиції. Жирні свиноматки – чутливіші до температурного стресу.
  • За групового утримання свиноматок – щодня перевіряйте функціонування поїлок, та за можливості, передбачте додаткову поїлку на кожен груповий  станок.
  • За наявності великих вікон у приміщенні – їх варто затемнити, скажімо, побілити вапном. За рахунок цього, приміщення менше нагріватиметься.
  • Вчасно виявляйте та лікуйте свиноматок, що мають ознаки слабкості, відмови від корму, апатії, задишки і т.д.

Наше та Ваше майбутнє виглядає багатообіцяючим, адже ми продовжуємо ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ!

Запрошуємо українських виробників переконатися в перевагах найбільш розповсюдженої генетики в світі РІС. Компанія PIC Україна – ТОВ “Генетична компанія” пропонує для своїх клієнтів:

  1. Елітний молодняк з високим статусом здоров’я (материнські та термінальні лінії – Україна/Ірландія).
  2. Високопродуктивні гібридні свинки F1 – Камборо – Україна/Ірландія.
  3. Спермопродукція – свіжа (материнські та термінальні лінії).
  4. Програми розведення свиней для закритих стад, створені за індивідуальними вимогами клієнтів.

Геннадій Чернецький

Менеджер по роботі з ключовими клієнтами

79071, Україна, м. Львів, вул. В. Великого, 117/40

тел.: + 38 050 353 22 27; ел. адреса: genetic.pic.ukraine@gmail.com


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/sidebar.php on line 10

Генетична компанія
PIC Україна

PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві


PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам

       

E-Newsletter

Підписуйся на новини