Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant auto - assumed 'auto' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/functions.php on line 42

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/header.php on line 1
Менеджмент фертильності та довголіття ремонтних свинок - Франчайзингова компанія – лідер в галузі виробництва генетики свиней в Україні

Новини від РІС – довголіття ремонтних свинок

Вагомі докази підтверджують, що належний менеджмент ремонтних свинок є абсолютно необхідним, як відправна точка для репродуктивного майбутнього свиноматок на фермі. На продуктивність свиноматок, в подальшому, впливають різні параметри, але нашим завданням є налагодження правильного менеджменту в усіх його аспектах, щоб зменшити розрив між поточним високим генетичним потенціалом і цільовими показниками продуктивності, яких прагне галузь.

Деякі дослідники в Північній Америці звертають увагу, що можна втручатися в різні параметри відбору ремонтних свинок, щоб покращити продуктивність свиноматок у майбутньому:

  • Селекція на вагу при народженні: рем.свинки з низькою вагою при народженні –  підвищують падіж до відлучки і матимуть проблеми з анеструсом.
  • Селекція за вагою гнізда: свиноматки з дуже маленьким гніздом – ймовірно, мають проблеми росту й розвитку матки, і це проявляється  народженням поросят з низькою індивідуальною вагою.
  • Співвідношення свинок і кнурців у гнізді: гнізда з більшою кількістю кнурців, ніж свинок –  збільшують концентрацію андрогенів у матці та викликають деяку маскулінізацію свиноматок.

Інвестиції в конкретні племінні програми є можливістю підвищити ефективність сектору свинарства.

Джерело: Дженніфер Паттерсон і Джордж Фокскрофт, AFNS, Університет Альберти, Едмонтон, Канада

Коментарі РІС

Марія Рос Фуертес, менеджер з технічної служби PIC, Південна Європа

Багато факторів впливають на продуктивність свиноматок. Серед найбільш важливих: фертильність, плодючість, смертність на лактації, годівля, менеджмент, умови утримання, здоров’я та відсоток заміни свиноматок. Наше завдання полягає в тому, щоб забезпечити рем.свинкам можливість повністю розкрити свій генетичний потенціал, а це вимагає правильного догляду та відповідного здоров’я/адаптації.

Правильний відбір тварин з самого початку, необхідний для забезпечення їх репродуктивного успіху за ключовими параметрами, такими як вага при народженні; ми знаємо, що низька вага при народженні майбутніх свинок – збільшує смертність під час лактації та впливає на їхній гормональний розвиток у репродуктивному плані. Крім того, висока частка кнурців у гнізді – спричиняє проблеми в гормональному розвитку свинок, оскільки існує ефект маскулінізації свиноматок. Тому відбір майбутніх свиноматок слід починати вже з народження.

Всі ці фактори впливають на вік статевої зрілості майбутніх свиноматок. Фахівцями РІС було доведено, що свиноматки, які досягають статевої зрілості в молодшому віці – мають триваліше продуктивне життя на фермі, менше непродуктивних днів і більшу кількість поросят, відлучених на свиноматку в рік. Слід також зазначити, що збільшення віку при першому осіменінні – з 220 до 300 днів пов’язане з нижчими показниками утримання в стаді – на 2,1% через репродуктивні розлади і вищим ризиком ожиріння при першому осіменінні, що скорочує тривалість продуктивного життя свиноматок.

Щоб досягти раннього статевого дозрівання свинок – не обійтися без впливу кнура. Наявність активних кнурів-пробників, які виділяють зі слиною достатню кількість феромонів та знаходяться в прямому контакті зі свинками (з початку програми стимуляції раннього статевого дозрівання), допоможе нам правильно її реалізувати та виростити якісних ремонтних свинок з хорошим потенціалом на майбутнє.

Для того, щоб досягти гарних репродуктивних показників ремонтних свинок, яких ми вводимо на ферму та, зрештою, успішного відтворення – необхідна якісна програма адаптації тварин і рання стимуляція за допомогою пробника, щоб забезпечити раннє статеве дозрівання . Необхідно розробити та впровадити повноцінну програму годівлі, яка буде основою для правильного росту й розвитку організму майбутніх свиноматок, а відтак – і максимальної продуктивності. На кожні 10 кг живої ваги, спостерігається збільшення жовтих тіл на 1,1 шт.  З іншого боку, свиноматки з живою вагою понад 170 кг при першому осіменінні, як правило, мають проблеми з руховим рухом і нижчі показники утримання на фермі.

Таким чином, довголіття свиноматок на фермі і їх високі показники – напряму залежать від належного менеджменту та відповідальної роботи зі свинками, притримуючись рекомендацій генетичної компанії РІС.

Щоб дізнатись більше, зв’яжіться з вашим менеджером РІС.

Наше та Ваше майбутнє виглядає багатообіцяючим, адже ми продовжуємо ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ!

Запрошуємо українських виробників переконатися в перевагах найбільш розповсюдженої генетики в світі РІС. Компанія PIC Україна – ТОВ “Генетична компанія” пропонує для своїх клієнтів:

  1. Елітний молодняк з високим статусом здоров’я (материнські та термінальні лінії – Україна/Ірландія).
  2. Високопродуктивні гібридні свинки F1 – Камборо – Україна/Ірландія.
  3. Спермопродукція – свіжа (материнські та термінальні лінії).
  4. Програми розведення свиней для закритих стад, створені за індивідуальними вимогами клієнтів.

Геннадій Чернецький

Керівник відділу продажу ТОВ “Генетична компанія”

79071, Україна, м. Львів, вул. В. Великого, 117/40

тел.: + 38 050 353 22 27; ел. адреса: genetic.pic.ukraine@gmail.com


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/axzuyqhx/public_html/wp-content/themes/pigy/sidebar.php on line 10

Генетична компанія
PIC Україна

PIC - найбільша міжнародна компанія, що працює в галузі генетики та селекції в свинарстві


PIC Україна – франчайзингова компанія, яка постачає високоякісну генетику PIC усім українським свинофермам

       

E-Newsletter

Підписуйся на новини